no_dice.jpgLjubitelje indie, ali i diceless rpg-ova, mogao bi zanimati nedavno izdan No Dice RPG. Ovaj uradak triju zaljubljenika u hobi iz engleskog Nottinghama besplatan je za download, no rulebook se može naručiti u tiskanom formatu s Lulua.

Kao što se može naslutiti iz naziva, No Dice kroz prozor baca dosta tradicionalnih elemenata rpg-ova kao što su kocke i baratanje raznoraznim statistikama (za rezoluciju događaja, ako je zaista potrebno, koristi se špil najobičnijih igraćih karata). Kao i većina rpg-ova ovog tipa, najviše važnosti stavlja na priču u kojoj igrači sudjeluju. Ono što ga razlikuje od ostalih freeform igara jest pristup temeljen na elementima iz područja glume i edukacije, kako autori kažu. Idealan je za neobavezno igranje, ili za one kojima je puna kapa raznoraznih brojeva i pravila u roleplaying igrama.

Čak i ako ovakva vrsta rpg-ova nije vaša stvar, preporučamo da nakratko preletite preko igre ako imate vremena s obzirom na to da biste mogli pokupiti par zgodnih ideja, a i sam rulebook pisan je vrlo ležerno pa je lagan za čitanje.