small_world_necromancer_island_100Izdavač društvenih igara Days of Wonder, najpoznatiji po svojoj nagrađivanoj igri Ticket to Ride, najavio je da će u Essenu tijekom ovogodišnje konvencije Spiel prezentirati Necromancer Island, ekspanziju za igru na ploči Small World.

{slimbox images/stories/news/igre/small_world_necromancer_island.jpg, images/stories/news/igre/small_world_necromancer_island_250.jpg}

Days of Wonder, najpoznatiji po svojoj nagrađivanoj igri Ticket to Ride, najavio je da će u Essenu tijekom ovogodišnje konvencije Spiel prezentirati Necromancer Island, ekspanziju za igru na ploči Small World.

Za razliku od prošlih ekspanzija koje su u igru dodavale nove rase i powere, Necromancer Island ne donosi nijedno. Umjesto toga, radi se o scenariju za tri do šest igrača pri čemu jedan igrač poprima ulogu necromancera koji sa svojeg otoka u sredini igre za ploču uzdiže duhove i napada regije oko otoka. Ostali igrači moraju surađivati kako necromancer ne bi previše ojačao, no u isto vrijeme se i međusobno bore za prostor na ploči, kao što je uobičajeno. Duhovi se pak stvaraju nakon eliminacije rasnih tokena iz igre, a ako se sakupi svih 14 duhova koliko ih ima u igri, necromancer pobjeđuje. Ako necromancer ne pobijedi, pobjednik se određuje standardnom metodom.

Necromancer Island bit će poklonjen svakome tko na Spielu kupi Small World ili neku od ostalih ekspanzija, a u trgovinama bi se trebao pojaviti tijekom studenog.