corebookFantasy Flight Games najavili su novu igru u svojoj WH40KRP liniji – Only War, koja će igrače staviti u uloge pripadnika Imperijalne straže.

corebookFantasy Flight Games najavili su novu igru u svojoj WH40KRP liniji – Only War, koja će igrače staviti u uloge vojnika Imperijalne straže.

Only War za razliku od ostalih igara iz linije prikazuje život bezbrojnih ljudi na prvoj liniji obrane Imperija koji svoje živote svakodnevno polažu brojčano i tehnološki nadjačani u nemogućim uvjetima. Kako svakodnevni život na bojištu u Warhammer 40K univerzumu ipak nije baš dobra podloga za jedan RPG s obzirom na, khm, nezavidnu mogućnost napredovanja i preživljavanja, najavljeno je kako će Only War igrače ipak smještati u čizme pripadnika specijalnih jedinica odnosno vojnika na posebnim zadacima. Obećano je dvanaest specijalizacija (klasa), od Storm Troopera do Tech-Priest Enginseera, nova pravila posebno prilagođena vojnim operacijama, te naravno potpuna kompatibilnost s ostalim igrama iz linije.

Igra je najavljena za treću četvrtinu godine, a poznajući FFG to najvjerojatnije znači da će premijerno biti prikazana na Gen Conu i puštena u široku prodaju ubrzo nakon toga.