box_artJoš jedan dungeon crawl board game nam uskoro dolazi na tržište. Tvrtka Plaid Hat Games je najavila za kolovoz svoj novi projekt, igru Dungeon Run.

box_figuresJoš jedan dungeon crawl board game nam uskoro dolazi na tržište. Tvrtka Plaid Hat Games je najavila za kolovoz svoj novi projekt, igru Dungeon Run.

Ne znamo još detalje po čemu će se točno Dungeon Run isticati od ostalih sličnih igara koje su već izašle (Descent, Dungeons & Dragons board gameovi, HeroQuest, DungeonQuest, itd.), ali prema svemu što smo dosad saznali, svi klasični elementi su tu: šarolika skupina junaka od viteza preko orka do čarobnjaka. Tu su i zamke, čudovišta, čarolije, blaga, itd. Ono što je neuobičajeno za većinu takvih igara, možete je i sami igrati. Jedan igrač. Maksimum je četiri. Također, prema najavi, likovi će imati sposobnosti i vještine koje će se moći nadograđivati  tokom igre, a moći ćete i birati hoćete li kao igrači surađivati, ili ćete pretvoriti igru u partiju Munchkina (stab your buddy shema). Uglavnom, zvuči obečavajuće i zabavno, no tek trebamo vidjeti hoće li dizajneri ispuniti očekivanja.