renaissance_logoCubicle 7 Entertainment i Cakebread & Walton za kraj godine najavili su izdavanje druge edicije Clockwork & Chivalry RPG-a.

renaissance_logo

Cubicle 7 Entertainment i Cakebread & Walton za kraj godine najavili su izdavanje druge edicije Clockwork & Chivalry RPG-a.

Clockwork & Chivalry je RPG smješten u alternativno 17. stoljeće usred engleskog građanskog rata koji se vodi bojnim strojevima pogonjenim satnim mehanizmima i alkemijski ojačanim oružjem. Magični otpad zagađuje zemlju i budi zaboravljene kreature iz legendi, a ludi znanstvenici stvaraju nezamislive naprave. I usred svega toga, mnoge političke i religijske frakcije bore se za opstanak.

Razlog izdavanja nove edicije uskoro je ukidanje RuneQuest II licence iz Mongoose Publishinga koju prva edicija C&C-a koristi, stoga ekipa iz Cakebread & Waltona stvara vlastiti sustav zvan Renaissance baziran na OpenQuestu koji će biti izdan pod OGL-om. Core rulebook druge edicije C&C-a na četiristotinjak stranica biti će izdan tijekom prosinca, dok su za 2012. najavljeni novi dodaci. Renaissance pravila će pak biti izdana kao besplatni dokument bez materijala specifičnog za C&C.