announcement_100Fantasy Flight Games najavili su novi Warhammer 40,000 RPG, Black Crusade, u kojem će igači za razliku od dosadašnjih igara iz ove linije preuzeti uloge sljedbenika bogova Kaosa.

logo_475

Fantasy Flight Games najavili su novi Warhammer 40,000 RPG, Black Crusade, u kojem će igači za razliku od dosadašnjih igara iz ove linije preuzeti uloge sljedbenika bogova Kaosa.

announcement_250Black Crusade najavljen je za ovo ljeto a pretpostavljamo kako će u prodaju biti pušten za vrijeme Gen Con Indya, kao što je bio slučaj sa ostalim FFG-ovim WH40KRP igrama. Po trenutnim informacijama, Black Crusade će podržavati igranje i Chaos Space Marinesa kao i “običnih” kultista, a prodajna cijena core rulebooka biti će oko 60 američkih dolara.

Iako smo veliki fanovi WH40KRP linije, ne možemo ne primijetiti kako ovo izgleda kao muženje novaca. Zašto izdavati potpuno novu igru umjesto dodataka za već postojeće ali iz perspektive slugu Kaosa? Zapravo ni originalna ideja Black Librarya za razdvajanje Wahrammer 40,000 Roleplaya na tri zasebne igre nije baš najsretnija iz logističke perspektive, a sada se to i pokazuje. Što je iduće? Izdavanje zasebnog Waaaaagh!1!!1 RPG-a, ili igre iz perspektive Eldara? Njihova potencijalna realizacija u obliku sourcebookova za već postojeće igre također nije baš najspretnija upravo zbog te podjele, sve bi bilo puno jednostavnije da je izdan jedan Warhammer 40K RPG te da su sve ostalo jednostavno sourcebookovi koje uvode nova pravila potrebna za tretman dotičnog podžanra. No, kao i uvijek, ostaje nam jedino pričekati i vidjeti… A svoja razmišljanja o ovome možete podijeliti sa ostalim igračima WH40KRP-a na Eydisu.

core_book_open_475