munchkin_quest.jpgNakon dvije godine mukotrpnog razvoja u prodaji se konačno nalazi Munchkin Quest, Munchkin igra na ploči. Iako su neki već možda zasićeni svom silom Munchkin dodataka, ovo je nova igra te donosi dovoljno noviteta i svježine kako nikome ne bi bilo dosadno.

Osnovni princip još uvijek je isti – banda munchkina spušta se u dungeon, te im je cilj pobiti što više monstera i nakrasti što više blaga, naravno pri tome si obilato zabijati noževe u leđa kako bi drugi dobili što manje. No za razliku od igre kartama, ovaj puta se na stolu slaže dungeon od mnoštva različitih pločica (soba) koji se međusobno povezuju. Na početku je otkriven samo ulaz, no tokom igre dungeon raste kako ga igrači istražuju.

Većina pravila iz Munchkina prisutna je i ovdje, uz dodatak svega potrebnoga za predočavanje kretanja kroz dungeon na "taktičkoj" mapi. Tako na primjer monsteri ostaju u dungeonu ako ih igrači ne pobijede, te se kreću njime, a pomaganje je moguće jedino unutar iste sobe ili iz susjedne. U dungeonu nikada nije dosadno jer sve sobe imaju jednu ili više posebnih karakteristika, od mogućnosti kupovine predmeta do penaliziranja ili pojačavanja određenih rasa odnosno klasa.

Munchkin Quest dolazi u kutiji dimenzija 30x30x9 cm, a sadrži tridesetak pločica za sobe, 200 karata u boji, kocke, pravila, te dovoljno raznih kartonskih countera i plastičnih pijuna za četiri igrača. Prodajna cijena je oko $50. Hoće li Munchkin Quest doživjeti hiperprodukciju dodataka kao i Munchkin, ostaje nam za vidjeti. Iako su iz SJG najavili smanjivanje tog trenda u bližoj budućnosti (govorka se o svega dva Munchkin dodatka u 2009.), prva ekspanzija za Munchkin Quest već je u produkciji i bit će dostupna u siječnju, a omogućit će igru za do 6 igrača.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi ove igre, jednostavno želite doznati više o njoj ili pak raspravljati, pozivamo vas da nam se pridružite na Eydisu!