pic_news_munchkin_booty_announce.jpgIako još nije bilo nikakve službene najave, u nekidašnjem Daily Illuminatoru na Steve Jackson Games websiteu natuknuto je kako se radi na još jednoj Munchkin igri.

Munchkin Booty ovaj puta parodira gusare iz filmova i igara, i samo je bilo pitanje vremena kada će se jedna Munchkin igra pozabaviti ovom temom. To što je napravljena stranica za igru znači da se ona vjerojatno nalazi u ranoj playtest fazi, te sigurno neće izaći još jedno četvrt godine.

Za one koji ne znaju, Munchkin je višestruko nagrađivana kartaška igra koja parodira pen and paper roleplaying različitih žanrova. Vrlo je dinamična sa jednostavnim pravilima, a glavna poanta igre je kršiti pravila bez da drugi igrači to primjete, te pobijediti uz njihovu pomoć ali ih u procesu prevariti kako i sami ne bi pobijedili. Do sada su osim običnog Munchkina izdani Star Munchkin, Munchkin Fu, Munchkin Bites, Super Munchkin, Munchkin Impossible, Munchkin Cthulhu, a The Good, the Bad and the Munchkin izaći će tijekom ovoga mjeseca.

Kao i svi ostali Munchkini, Munchkin Booty sadržavati će 168 karata koje će ponovo ilustrirati John Kovalic (poznat kao autor Dork Tower stripa), te će prodajna cijena biti oko 25 američkih dolara.