runequest_glorantha_bloodoforlanth.jpgMongoose Publishing nedavno su izdali dva nova naslova za RuneQuest i jedan za Conan rpg.

Blood of Orlanth je campaign book koji se bavi velikom tajnom iz povijesti Gloranthe – Orlanth, jedan od najmoćnijih bogova Gloranthe, skoro je poginuo u borbi sa bogovima Kaosa u dalekoj prošlosti. To je velika laž za njegove sljedbenike, tiha sramota za mali krug upoznatih, i vrlo korisna informacija za treće. Kampanju je moguće igrati iz perspektive jedne od tri frakcije, od kojih svaka ima drukčiji pogled na situaciju.

RuneQuest Games Master’s Handbook donosi razne savjete za vođenje igre (kao da to niste shvatili iz naslova), od objašnjenja pravila i uvođenja novih, do opisa funkcioniranja magije, gradova, ekonomije i slično. Malo je čudno što je ovaj naslov objavljen nešto manje od dvije godine nakon izlaska samog RuneQuesta, no što je tu je.

 

conanrpg_playersguide.jpg I šećer na kraju, Player’s Guide to the Hyborian Age donosi mnoštvo goodiesa za kreaciju likova u Mongooseovom d20 Conan rpg-u, od novih rasa i featova do spellova i opreme. Ukoliko igrate ovu igru, vrlo vjerojatno ćete naći korisnih stvari u Player’s Guideu, ako nizašto drugo, onda barem za minimaxiranje lika. A valjda ima i ponešto Conan fluffa. Što ne može biti loše.

 

Još jedna vijest dolazi iz Mongoosea, a tiče se prestanka podrške za neke stare naslove i linije, koje se dalje neće razvijati. To su Armageddon 2089, Classic Play, Quintessentials, Ruins of the Dragon Lord, Encyclopaedia Arcane, Expert Player’s Guides, Monster Encyclopaedias, Power Classes, Slayer’s Guides, Supplementary Rulebooks, Jeremiah, OGL Rulebooks, Wars, Judge Dredd i neki individualni naslovi. Nakon 10. ovog mjeseca, neće se moći niti naručiti s Mongooseovog sitea.