mirrodin_besieged_logo_100Sutra se u prodaju pušta Mirrodin Besieged, nova edicija za najpopularniji svjetski TCG Magic: The Gathering te druga edicija u trenutno aktualnom Scars of Mirrodin bloku.

mirrodin_besieged_logo_475

Sutra se u prodaju pušta Mirrodin Besieged, nova edicija za najpopularniji svjetski TCG Magic: The Gathering te druga edicija u trenutno aktualnom Scars of Mirrodin bloku.

Scars of Mirrodin obilježio je povrat na istoimeni umjetni plane, a centralna tema Mirrodin Besiegeda je invazija phyrexianaca te je to prvi put u deset godina da se ovi popularni antagonisti pojavljuju u značajnoj ulozi. Što se mehanike tiče, pored onih uvedenih u Scarsima pojavljuju se i nove: Battle Cry, Living Weapon te keyword Poisoned.

No najveća zanimljivost leži u činjenici da su Wizardsi odlučili daljnju sudbinu Mirrodina odrediti po uzoru na Legend of The Five Rings. Naime, ona će ovisiti o nekoliko velikih turnira koji će se održati po izlasku edicije, ovisno o tome hoće li više igrača na njima odabrati stranu Phyrexie ili Mirrodina. Tako će slijedeća edicija nositi ime New Phyrexia ili Mirrodin Pure.

 

mirrodin_besieged_booster_box_475