mayfair_games.gifPoznati američki izdavač društvenih igara Mayfair Games u kolovozu će izdati tri nove igre na ploči.

Martian Rails jest SF izdanak linije igara Empire Builder. Radi se o igri izgradnje mreže željezničkih pruga na Marsu, pri čemu igrači poprimaju uloge vlasnika suparničkih korporacija. Odvija se na ploči koja je vrlo detaljna geografska karta Marsa, a nove pruge se ucrtavaju pomoću lako izbrisivih markera. Igra podržava od 2 do 6 igrača, a trajanje partije jest između 2 i 4 sata. Prodajna cijena bit će oko 40 američkih dolara.

Rise of Empires jest igra razvoja civilizacija u kojoj igrači moraju balansirati između proizvodnje različitih sirovina i hrane, ratovanja, održavanja zemlje i razvoja tehnologije. Igra je prilično sofisticirana, te sadrži preko 400 komponenti. Namijenjena je za 2 do 5 igrača, a vrijeme trajanja partije je oko 3 sata. Prodajna cijena bit će oko 55 dolara.

I na kraju, tu je Witch of Salem. Najjednostavnija od tri najavljene igre, partija traje oko sat vremena. Iako iz naslova to nije vidljivo, igra je inspirirana H. P. Lovecraftovim Cthulhu mythosom, a igrači poprimaju uloge istražitelja iz Arkhama u sukobu sa zlokobnim silama onkraj poimanja. Namijenjena je za 2 do 4 igrača, a prodajna cijena bit će oko 50 dolara.