magnifico_box_100Jeste li ikad zamišljali kakve je izume legendarni čiča DaVinci sklapao negdje u svojoj šupi? Bilo je tu svega, od oklopljenih vozila, letjelica, velikih naprava za upadanje u utvrde, sprava za automatsko okidanje oružja koja je zaista došla dosta kasnije… E sad probajte zamisliti jednu tipičnu borbu 16. stoljeća: strijele lete na sve strane, štitovi posvuda, neki frajer glumi heroja i maše velikim mačem iznad glave kad na mjesto događaja uleti… tenk!

magnifico_box_250Jeste li ikad zamišljali kakve je izume legendarni čiča DaVinci sklapao negdje u svojoj šupi? Bilo je tu svega, od oklopljenih vozila, letjelica, velikih naprava za upadanje u utvrde, sprava za automatsko okidanje oružja koja je zaista došla dosta kasnije… E sad probajte zamisliti jednu tipičnu borbu 16. stoljeća: strijele lete na sve strane, štitovi posvuda, neki frajer glumi heroja i maše velikim mačem iznad glave kad na mjesto događaja uleti… tenk!

Prepustit ću vama da zamišljate što se dogodilo s gospodinom koji se pravio važan i nastaviti o alternativnoj zamisli renesanse koju su dizajnirali gospoda Spartaco Albertarellio i Angelo Zucca. Osnovna zamisao ovog obećavajućeg boardgame naslova jest da su izumi Leonarda DaVincia u potpunosti funkcionalni i dostupni vojskama Europe.

U Magnificu mogu sudjelovati 3-5 igrača, i osim pobjede njihov cilj jest pronaći što više umjetnina, kao i dizajnirati naprave koje će usrećiti običan puk. Put do pobjede se stječe kroz razvijanje vlastite ekonomije te osnivanja projekata kako bi dobili potrebnu tehnologiju.

Ova strateška igra originalno je izašla 2008 godine u distribuciji tvrtke Asmodee. Nažalost nije stekla veliku popularnost, stoga od siječnja ove godine novo izdanje igre će biti dostupna u nakladi Fantasy Flight Gamesa po cijeni od oko $60.

magnifico-layout_475