magnifico_100Ranije ovog mjeseca Fantasy Flight Games izdali su dva nova board game naslova: Cosmic Conflict i Magnifico: Da Vinci’s Art of War.

cosmic_conflict_250Ranije ovog mjeseca Fantasy Flight Games izdali su dva nova board game naslova: Cosmic Conflict i Magnifico: Da Vinci’s Art of War.

Cosmic Conflict je ekspanzija za pupularnu igru na ploči Cosmic Encounter. Ekspanzija donosi čak 20 novih rasa poput Empatha ili Lunatica, podršku za još jednog, crnog igrača, hazard deck itd. Hazardi unose opasne ali i zabavne efekte koji igru čine još više nepredvidivom, a dijele se na privremene i permanentne. Pojavljuju se kada se izvuku posebne destiny karte a moguće je igrati i “extremely hazardous” varijantu sa kojom se po jedna hazard karta vuče svaki turn. Prodajna cijena je oko 25 američkih dolara.

Magnifico: Da Vinci’s Art of War je nova igra na ploči čija je tematika renesansno ratovanje luckastim izumima Leonarda Da Vincija. Od tri do pet igrača se sukobljava za prevlast nad Europom koristeći borbene naprave poput tenkova i zrakoplova uz neprestanu utrku za razvojem što naprednije tehnologije. Prodajna cijena je oko 60 američkih dolara.

magnifico_475