mtg_rise_of_the_eldrazi_150.jpgProšli tjedan Wizardsof the Coast u prodaju su pustili Rise of the Eldrazi, novuediciju za najpopularniji svjetski trading card game Magic the Gathering.Iako posljednja edicija u Zendikar blogu, uvodi potpuno novu tematiku imehaniku.

mtg_rise_of_the_eldrazi_150.jpgProšli tjedan Wizards of the Coast u prodaju su pustili Rise of the Eldrazi, novu ediciju za najpopularniji svjetski trading card game Magic the Gathering. Iako posljednja edicija u Zendikar bloku, uvodi potpuno novu tematiku i mehaniku.

Rise of the Eldrazi fokusirana je na Eldrazije, prastara čudovišta ogromne moći koja su tisućljećima bila zarobljena u Zendikaru. Plane je služio kao njihov zatvor, ali zbog nedavnih događaja Eldraziji su oslobođeni. Oni sami su bezbojni, iako nisu artefakti. Svaki od Eldrazija stvara svoj brood lineage koji se sastoji od Eldrazi Droneova i ostalih slugu. Oni su pak obojani, ali mnogi od njih proizvode Eldrazi Spawn tokene koje se može žrtvovati za bezbojnu manu kako bi se moglo prizvati još više Eldrazija. A pored bezbojnih Eldrazija, po prvi puta u igru su uvedeni i bezbojni instanti i sorceryji.