l5r_rpg_4th_150.jpg U prodaju je puštena četvrta edicija Legendof The Five Rings (L5R) RPG-a iz Alderac Entertainment Groupa. Kao i L5R CCG, igra je smještena u Rokugan, fantasy setting temeljen na feudalnom Japanu s primjesama ostalih azijskih kultura te, kao i dosadašnje edicije, koristi Roll-and-Keep d10 sustav.

l5r_rpg_4th_150.jpgU prodaju je puštena četvrta edicija Legend of The Five Rings (L5R) RPG-a iz Alderac Entertainment Groupa. Kao i L5R CCG, igra je smještena u Rokugan, fantasy setting temeljen na feudalnom Japanu s primjesama ostalih azijskih kultura te, kao i dosadašnje edicije, koristi Roll-and-Keep d10 sustav.

Fokus settinga je na političkim intrigama unutar Emerald Empirea kojeg sačinjava osam Velikih klanova, te na sukobu sa demonima infestiranim Shadowlandsima. Nova edicija manje veže igru uz službeni tok događaja u settingu koji se određuje postupcima igrača CCG-a, te je više orijentirana na “toolbox” pristup roleplayingu u Rokuganu. Po tvrdnjama iz AEG-a, mehanika igre nikada nije bila jednostavnija za naučiti te je za igru potreban jedino character sheet, uz vrlo malo prevrtanja po rulebooku.

Prodajna cijena hardcover inačice core rulebooka jest oko 60 američkih dolara, a tijekom idućih mjeseci u prodaji bi se trebali pronaći GM screen i monster book.