en_world_logoMrzite li egalitarni pristup 4. edicije D&D-a i nedostaje li vam memorizacija spellova ili općenito poseban sustav tretiranja magije koji u odnosu na ostatak igre ima svoj vlastiti štih? Ako je vaš odgovor pozitivan, zanimat će vas nadolazeća serija članaka na EN Worldu.

en_world_logo

Mrzite li egalitarni pristup 4. edicije D&D-a i nedostaje li vam memorizacija spellova ili općenito poseban sustav tretiranja magije koji u odnosu na ostatak igre ima svoj vlastiti štih? Ako je vaš odgovor pozitivan, zanimat će vas nadolazeća serija članaka na EN Worldu.

Naime, ekipa sa EN Worlda odlučila je svojim pretplatnicima pružiti seriju članaka iz pera Sigfrieda Trenta koji će u 4. ediciju vratiti old-school feel vancianske magije i među ostalim konvertirati svaki sorceror/wizard spell iz 3. edicije. Prvi članak će predstaviti novu klasu, Magea, a ostali će se baviti spellovima, paragon pathovima itd.

Obećano je kako će spellovi biti mješavina ofenzive, defenzive, utilitarne praktičnosti itd. Njihovi efekti će biti zanimljivi a ne jednostavno “radi x damagea i primjenjuje to i to stanje”. A možda najzanimljivije je što će imena spellova biti vrlo živopisna, npr. Lady Vile’s Touch of the Grave, Grabriazar’s Devilish Beguilement i Armador’s Marvellous Explosive Conflagration umjesto Vampiric Touch, Charm Person, and Fireball.

Naš komentar – ten thumbs up!