horus_heresy_100.jpgFantasy Flight Games danas su u prodaju pustili novu masivnu igru na ploči smještenu u mračni univerzum Warhammera 40000. Horus Heresy rekonstruira borbu za sudbinu čovječanstva tijekom najveće izdaje u povijesti svemira, kada se Warmaster Horus koruptiran kaosom okrenuo na svog oca, Cara čovječanstva. horus_heresy_475.jpg

Fantasy Flight Games danas su u prodaju pustili novu masivnu igru na ploči smještenu u mračni univerzum Warhammera 40000. Horus Heresy rekonstruira borbu za sudbinu čovječanstva tijekom najveće izdaje u povijesti svemira, kada se Warmaster Horus koruptiran kaosom okrenuo na svog oca, Cara čovječanstva.

Igra smješta dva igrača na zaraćene strane, onu odanu Caru, te onu odanu Horusu, u borbi za Zemlju i sudbinu čovječanstva. Igrači upravljaju legijama Svemirskih i Kaos marinaca, moćnim titanima, lojalnom i izdajničkom Imperijalnom gardom, pa čak i samim Carom i Horusom. Sustav temeljen na kartama i alokaciji resursa zahtjeva pažljivo strateško razmišljanje, a preko stotinu minijatura i desetak plastičnih komada terena osigurava vjernu predodžbu sukoba na razrušenoj Zemlji i u njenoj orbiti.

Prodajna cijena je oko 100 američkih dolara.