basic1_sm.jpgPočtekom mjeseca Steve Jackson Games objavili su svoj ovogodišnji plan izdavanja dodataka za GURPS. Za neinformirane, radi se o jednom od prvih pen and paper roleplaying sistema koji su koristili point-buy sustav generacije likova (za razliku od slučajnog generiranja statistika), te o jednom od prvih sustava s podrškom za sve žanrove.

Najavljena su tri papirnata izdanja, no nažalost samo za jedno od njih može se sa sigurnošću tvrditi da će izaći ove godine. The Vorkosigan Saga Sourcebook and Roleplaying Game je dugoočekivani sourcebook za SF univerzum spisateljice Lois McMaster Bujold. Ovaj dugo odgađani naslov konačno je gotov i trebao bi se naći u prodaji tijekom travnja. GURPS Low-Tech adaptacija je istoimenog naslova poznatog iz prijašnjih edicija za četvrtu ediciju GURPS-a, a radi se o popisu opreme i tehnologije iz povijesnih razdoblja prije industrijske revolucije. Iako se može dogoditi da svjetlo dana ugleda krajem godine, ovaj dodatak najvjerojatnije će biti izdan 2010. I na kraju, GURPS Horror još je jedna adaptacija starog klasika za četvrtu ediciju, a datum izdavanja je sličan onome za Low-Tech.

Puno više naslova bit će izdano u pdf formatu. Za početak, magazin Pyramid promijenio je format te sada donosi isključivo materijale za roleplaying igre (bez sistemskih pravila ili za GURPS), te izlazi jednom mjesečno pri čemu se svaki broj bavi specifičnom tematikom. GURPS Hot Spots: Renaissance Florence prvi je naslov iz Hot Spots serije, a donosi detaljan povijesni opis renesansne Firence. GURPS Psionic Powers donosi detaljna pravila za psionike bazirana na pravilima iz GURPS Powers. Kao što je vidljivo iz naslova, GURPS Martial Arts: Gladiators bavi se gladijatorima (s detaljnim pogledom na njihove borilačke vještine), a GURPS Spaceships 3, 4 i 5 novi su nastavci u Spaceships seriji, koji donose gotove svemirske brodove rađene prema GURPS Spaceships sustavu za kreaciju brodova. Zadnji imenovani dodatak je GURPS Gun Fu, a osim svega dosad navedenoga, najavljen je još jedan GURPS Locations naslov (poput The Tower of Octavius), još barem jedan GURPS Dungeon Fantasy naslov, podrška za Transhuman Space, barem jedna avantura, dva besplatna promotivna dodatka, te naravno pdf verzije svih papirnatih izdanja. Dakako, moguće je da nas pored toga očekuju i još neka iznenađenja.