championsPrvi naslov u novoj žanrovskoj GURPS liniji iz Steve Jackson Games, GURPS Monster Hunters 1: Champions, ugledao je svjetlo dana.

championsPrvi naslov u novoj žanrovskoj GURPS liniji iz Steve Jackson Games, GURPS Monster Hunters 1: Champions, ugledao je svjetlo dana.

GURPS Monster Hunters je žanrovska linija PDF-only dodataka za GURPS koji na jednom mjestu sadrže sve informacije za brzu pripremu i igru unutar žanra modernih lovaca na nadnaravno, kao što su to ranije učinili GURPS Dungeon Fantasy za klasične dungeon crawlove i GURPS Action za filmsku akciju.

GURPS Monster Hunters 1: Champions tako sadrži informacije za stvaranje likova što uključuje templateove i lensove za uistinu brzu kreaciju bez potrebe za detaljnim prolaskom kroz Basic Set, ali i liste karakteristika prikladnih za žanr ukoliko su vam templateovi prerestriktivni. Osim toga, prezentirane su različite posebne sposobnosti koje lovci na čudovišta često imaju, kao što su magija i psioničke moći, specijalizirana oprema za borbu protiv čudovišta, itd. Da ne nabrajamo svaki detalj, dovoljno je reći kako sve skupa čini jednu vrlo koherentnu, potpunu cjelinu koja omogućuje uskakanje u uloge likova poput onih iz popularnih televizijskih franšiza kao što su Buffy ili Supernatural (da, možete biti i vampir i anđeo). Iako je ovaj serijal optimiziran za lovce na nadnaravno, jednako tako je više nego pogodan i za općeniti tretman modernih settinga u kojima su prisutni magija i ostali natprirodni elementi.

Championsi su samo početak, pa su tako u izradi i daljnja dva naslova u liniji, od kojih će se prvi pozabaviti materijalima za GM-a odnosno sustavima i savjetima za vođenje Monster Hunters avantura. Prodajna cijena GURPS Monster Hunters 1: Champions je 11 američkih dolara.