gurps_low_tech_100Vjerojatno do sad najiščekivaniji naslov za četvrtu ediciju GURPS-a, Low-Tech, od jučer je dostupan za prodaju u PDF obliku! Prodajna cijena je 20 američkih dolara, a papirnata verzija bi trebala biti dostupna u prosincu po cijeni od desetak dolara više (predbilježbe su već otvorene).

gurps_low_tech_250Vjerojatno do sad najiščekivaniji naslov za četvrtu ediciju GURPS-a, Low-Tech, od jučer je dostupan za prodaju u PDF obliku! Prodajna cijena je 20 američkih dolara, a papirnata verzija bi trebala biti dostupna u prosincu po cijeni od desetak dolara više (predbilježbe su već otvorene).

Low-Tech nije samo katalog opreme za povijesne i pseudo-povijesne igre poput fantasyja, već detaljan opis cjelokupne tehnologije obuhvaćene GURPS TL-ovima od TL0 do TL4. Za neupućene, radi se o vremenskom periodu od kamenog doba do doba velikih geografskih otkrića od 15. do 17. stoljeća. U knjizi se nalaze detaljne informacije o mnoštvu predmeta, usluga i tehnologija, od oružja i oklopa do metoda koje su trgovci koristili za osiguranje.

Znatna pažnja posvećena je i podacima (temeljenim na najnovijim povijesnim i arheološkim istraživanjima) o vremenu pojavljivanja pojedinih artikala u našoj povijesti, te o tome koje su tehnologije morale biti otkrivene kako bi se oni mogli pojaviti. Iako će najviše koristiti igračima GURPS-a, Low-Tech će svojim sadržajem biti od velike pomoći i igračima ostalih igara kojima su važna realna svojstva opisane tehnologije, bez obzira na to igraju li fantasy ili postapokalipsu.