gurps_dungeon_fantasy_adventurers.jpgKao iznenađenje pred kraj godine, Steve Jackson Games izdali su PDF-only suplement GURPS Dungeon Fantasy: Adventurers . Prvi u seriji od barem dva naslova, ovaj dodatak donosi predloške i savjete za izradu likova za klasični dungeon hack fantasy roleplay, zajedno sa mnoštvom korisne opreme.

Napisan u opuštenom i vrlo zabavnom stilu od strane Sean Puncha, arhitekta četvrte edicije, Dungeon Fantasy: Adventurers pokazuje kako GURPS ne mora biti kompliciran sistem za igranje kompleksnih avantura. Dapače, ovaj dodatak kreće od pretpostavke da se koriste samo osnovna pravila kako bi se igra ubrzala, i zanemaruje sve aspekte likova koji nisu potrebni za dolazak do dungeona, probijanje kroz zamke i čudovišta te ekstrakciju blaga sa nedostupnih mjesta. No to ne znači kako je ovaj dodatak koristan samo za hack and slash avanture; savjeti za izradu likova i nova oprema iznimno su korisni i za “ozbiljan” fantasy roleplay.

GURPS Dungeon Fantasy: Adventurers dolazi na 31 stranici i može se kupiti u SJG online dućanu e23 za svega 8 američkih dolara. Idući dodatak u seriji, GURPS Dungeon Fantasy: Dungeons, vjerojatno će izaći krajem siječnja, a najavljeno je kako će sadržavati puno više i korisnije od savjeta za izradu dungeona.