gurps_city_stats_150.jpg SteveJackson Games izdali su GURPS City Stats, PDF-only dodatak za GURPS koji se bavi generacijom statistika i opisom utjecaja gradova na avanture. Ne igrate GURPS? City Stats bi vam svejedno mogao biti od koristi bez obzira na to koji RPG igrate jer je samo manji dio direktno vezan uz mehanike GURPS-a.

gurps_city_stats_150.jpgSteve Jackson Games izdali su GURPS City Stats, PDF-only dodatak za GURPS koji se bavi generacijom statistika i opisom utjecaja gradova na avanture. Ne igrate GURPS? City Stats bi vam svejedno mogao biti od koristi bez obzira na to koji RPG igrate jer je samo manji dio direktno vezan uz mehanike GURPS-a.

Na dvadesetak stranica opisani su sustavi za generaciju populacije, kulture, ekonomije pa čak i nadnaravnih karakteristika gradova. Da ne bi sve ostalo na statistikama, City Stats sadrži i savjete o korištenju gradova u avanturama. I na kraju, tu su opisi i statistike četiri gotova grada uključujući i ideje za avanture bazirane oko njih: povijesne Atene, Tredroya iz GURPS Banestorma (fantasy), današnjeg San Francisca i Pavonis Portala (SF).

Prodajna cijena je pet američkih dolara.