freeport_companion_dnd4th_150.jpgExpeditious Retreat Press izdali su po Green Roninovoj licenci Freeport Companion za 4. ediciju D&D-a. Osim toga, Green Ronin najavili su kako rade na Freeport Companionu za Pathfinder RPG iz Paizoa. freeport_companion_dnd4th_150.jpgExpeditious Retreat Press izdali su po Green Roninovoj licenci Freeport Companion za 4. ediciju D&D-a. Osim toga, Green Ronin najavili su kako rade na Freeport Companionu za Pathfinder RPG iz Paizoa.

Freeport Companion za 4. ediciju D&D-a je sourcebook za Freeport: City of Adventure koji sadrži sve informacije potrebne za uključivanje Freeporta u D&D 4th Edition kampanje. Sadrži novu klasu, Corsaira, insanity system, opremu, monstere, magic iteme i rituale karakteristične za Freeport, statistike za istaknute NPC-ove i avanturu za uvod u setting. Prodajna cijena papirnatog izdanja je oko 30 američkih dolara, dok je PDF verzija desetak dolara jeftinija.

O Freeport Companionu za Pathfinder RPG ne zna se mnogo detalja, iako to nije ni potrebno s obzirom da je svrha ovog naslova jasna – konverzija Freeporta za Pathfinder. Točan datum puštanja u prodaju još nije poznat, no u Green Roninu se nadaju da će to biti na vrijeme za ovogodišnji Gen Con.

Freeport: City of Adventure je Green Roninov campaign setting centriran na obalni grad Freeport, pogodan za ubacivanje u bilo koji drugi fantasy setting. Prožet je akcijom i horrorom, a pored Pirate’s Guide to Freeport koji bez ikakvih statistika opisuje setting, izdani su i sourcebookovi za prilagodbu mnogim RPG sistemima.