fpsccg.jpgDok je nezavisno izdavaštvo roleplaying igara uzelo maha zadnjih godina zbog lakoće distribucije i nepostojanja troškova tiskanja u digitalnome obliku, indy (skraćeno od independant) igre poput onih na ploči ili kartama su još uvijek relativno rijetke.

Jedna od njih je FPSccg, novi collectible card game s malo korištenom tematikom pucačina iz prvog lica (izvan okvira računalnih igara, naravno). Igrači na raspolaganju imaju karte koje predstavljaju razna oružja, tipove municije, oklope, ostalu opremu i razne manevre, te se bore u poznatim formatima kao što su deathmatch, team deathmatch i free-for-all. Pravila su jednostavna i skladna, te uključuju unikatan sustav baratanja resursima.

Iako je kvaliteta izrade karata prilično loša s obzirom na to da se radi o indy developeru, sama igra donosi određenu dozu svježine i potencijalno kvalitetno igraće iskustvo. Karte se trenutno mogu kupiti u obliku tematskih starter deckova i promotivnih boostera, i to jedino putem FPSccg websitea, no za iduću godinu najavljena je i distribucija putem trgovina. Ipak, sumnjamo da ćemo ju ikada vidjeti na ovim prostorima.