fight_klub.jpgNakon nekoliko mjeseci šutnje od isteka njihove licence za Star Trek CCG, iz Deciphera dolazi najava novog, vrlo ambicioznog CCG-a Fight Klub. U ovoj igri sučeljavat će se likovi licencirani iz mnogih franšiza – filmova, stripova, igara, itd., a sama mehanika trebala bi biti brza i jednostavna.

No najzanimljivija stvar oko Fight Kluba je način distribucije. Kilo-i (paketi s kartama, otprilike ekvivalentno 10 boostera) se neće moći kupiti u trgovinama, već će se isključivo moći naručivati preko Decipherovog websitea. Svaki igrač morat će imati korisnički račun, a njegova kreacija moguća je tek na poziv nekog drugog igrača. Taj igrač time postaje mentor novome igraču, i sve dok Fight Klub postoji, preko PayPala će dobivati 10% zarade od kilo-a prodanih njegovom štićeniku.

Hoće li ovakav način distribucije zaživjeti, ostaje nam vidjeti, no u svakom slučaju to je prvi puta da neka kompanija potiče širenje igraće baze na ovaj način (pomoću piramidske sheme, rekli bi zlobnici). U svakom slučaju Decipher namjerava igračima dati veliku kontrolu nad razvojem same igre, pa će tako novi likovi u igru biti uvrštavani po njihovim željama.

Igra će biti dostupna 1.5. ove godine, a do tada Decipher prima prijave za 6000 "mentora osnivača". Prodajna cijena kilo-a bit će 30 američkih dolara, a dostava će se naplaćivati 5 dolara po kilo-u, neovisno o mjestu stanovanja naručitelja. Za više informacija, posjetite službeni site, a pridružite nam se i u diskusiji na Eydisu!