lost_cities_of_golarion_final_100Stiže nam novi pregršt uradaka iz Paiza, a ukratko ćemo reći nešto o najzanimljivijim novostima. Izašli su: Lost Cities of Golarion, Halflings of Golarion, Serpent’s Skull Poster Map Folio i najnoviji, 41. modul u Pathfinder Adventure Path serijalu: The Thousand Fangs Below (Serpent’s Skull 5 of 6).

lost_cities_of_golarion_final_150Stiže nam novi pregršt uradaka iz Paiza, a ukratko ćemo reći nešto o najzanimljivijim novostima. Izašli su: Lost Cities of Golarion, Halflings of Golarion, Serpent’s Skull Poster Map Folio i najnoviji, 41. modul u Pathfinder Adventure Path serijalu: The Thousand Fangs Below (Serpent’s Skull 5 of 6).

Lost Cities of Golarion nam donosi detaljne informacije za čak 6 legendarnih gradova, sa kompletnim opisima, monsterima, pričama i slično. Sve što vam treba da provedete svoju ekipu kroz neke od tih živopisnih lokacija.

halflings_of_golarion_150Halflings of Golarion je knjiga koja nam je na 64 strane približila svijet i kulturu ovih „hobita“ koji su još od najranijih verzija prisutni kao junaci u kampanjama. Razno razne novotarije u knjizi će vam pomoći da još bolje oživite i prikažete svog halflinga.

Serpent’s Skull Poster Map Folio je skup mapa koje će vam biti od velike pomoći tokom vođenja kampanje Serpent’s Skull. A čak i ako je ne vodite, sigurno će se bar neke od tih mapa vrlo lako uklopiti u vašu kampanju.

thousand_fangs_below_150Te na kraju, peti dio šesterodjelne kampanje Serpent’s Skull stavlja junake u utrku s vremenom kako bi spasili jednog poznatog istraživača od sigurne smrti, a pritom moraju proći kroz mnoge zapreke i bitke.