dungeons_and_dragons_4th_dmg2.jpgOvaj mjesec Wizards of the Coast izdali su treći i posljednji dio drugog seta core rulebookova za četvrtu ediciju Dungeons & Dragonsa: Dungeon Master’s Guide 2. DMG2 sadrži pravila i savjete za vođenje igara na svim levelima, no fokusira se na paragon tier tj. levele 11 do 20.

Na preko 200 stranica između ostalog nalaze se alati za izradu encountera i protivnika, detaljan pogled na skill challenge, te savjeti za storytelling. Ljubitelje settinga Planescape također će zanimati da je kao “baza” za paragon-tier avanturiste ovdje prezentiran grad u središtu multiverzuma, Sigil.

Osim DMG2 izdan je i Dragon Magazine Annual 2009, kolekcija najboljih članaka iz ovogodišnjih izdanja magazina Dragon. U njima se nalazi mnoštvo opcija za igrače kao i podrške za DM-ove, a kako Wizardsi kažu, sve je 100% službeno i prikladno za bilo koju kampanju. Osim članaka, tu su i do sada neobjavljene bilješke pisaca i dizajnera koje pobliže objašnjavaju evoluciju prezentiranog materijala.

Prodajna cijena Dungeon Master’s Guidea 2 je oko 35 američkih dolara, a Dragon Magazine Annual 2009 oko 30 dolara.