dragon_age_cover.jpgGreen Ronin započeli su isporuku Dragon Age RPG-a trgovinama, na čijim policama bi se igra trebala naći 8. veljače. Ako ste dosad pomislili na nedavno izdan, megapopularan Biowareov računalni RPG Dragon Age: Origins, niste pogriješili jer je Dragon Age RPG temeljen na njemu.

Igra dolazi u boxed setu koji sadrži sve materijale potrebne za roleplaying u svijetu Thedasa. Koristi vlastiti sustav temeljen na d6 kockicama koji se hvali kao jednostavan, ali i inovativan zbog stunt mehanike koja omogućuje uzbudljive borbe. U boxed setu se nalaze dvije knjižice od po 64 strane, Player’s i Gamemaster’s Guide, poster-karta Fereldena u koji je igra inicijalno smještena, te tri kocke. Najavljeno je da će Dragon Age RPG biti u potpunosti izdan kroz četiri boxed seta od kojih svaki pokriva po pet levela igre, te je likove trenutno moguće dovesti do svega petog levela. Ostaje nam vidjeti koliko će iskusni igrači biti sretni ovom činjenicom, a što se početnika tiče, Green Ronin tvrdi da je igra savršena za početak roleplaying karijere.

Prodajna cijena boxed seta je oko 30 američkih dolara (PDF verzije 18 dolara), a u PDF formatu je dostupan i besplatan character sheet.