dragon_age_-_origins.jpgNedavno smo vas obavijestili da će Green Ronin izdati pen and paper rpg temeljen na željno isčekivanom računalnom rpg-u Dragon Age. Prije par dana Chris Pramas, vlasnik Green Ronina, dao je intervju Gamebansheeu u kojemu otkriva nekoliko novih detalja o igri.

Pravila igre najavljena su kao jednostavna, jednostavnija od treće ili četvrte edicije D&D-a. Koristit će isključivo šestostrane kocke, a za odluku akcija koristit će se 3d6 s dodatkom odgovarajućih bonusa. Kao i u računalnoj igri alignment neće postojati, a magija će koristiti spell point sistem. Igra će proširiti Dragon Age univerzum u odnosu na dio prezentiran u računalnoj igri, te će očuvati feeling iz računalne verzije.

Početno izdanje bit će boxed set koji će između ostalog sadržavati Player’s Guide i GM’s Guide. Neobična (za svijet pen and paper igara) odluka je da dotični boxed set sadrži materijale za kreaciju likova do 5. levela, dok će daljnji boxed setovi sadržavati materijale za levele od 6. do 10., od 11. do 15. itd. Cijena boxed setova bit će oko 30 američkih dolara, a osim njih planirani su i individualni dodaci te pdf verzija pravila.