deadlands_reloaded_players_guide_100Pinnacle Entertainment Group u prodaju su pustili Deadlands Reloaded Player’s Guide, prvi od dva core rulebooka za njihov Deadlands Reloaded RPG temeljen na Savage Worlds pravilima. Radi se o novom izdanju Deadlands Reloadeda koje donosi pročišćena pravila te se oslanja na Savage Worlds core rulebook za osnovnu mehaniku.

deadlands_reloaded_players_guide_250Pinnacle Entertainment Group u prodaju su pustili Deadlands Reloaded Player’s Guide, prvi od dva core rulebooka za njihov Deadlands Reloaded RPG temeljen na Savage Worlds pravilima. Radi se o novom izdanju Deadlands Reloadeda koje donosi pročišćena pravila te se oslanja na Savage Worlds core rulebook za osnovnu mehaniku.

Deadlands je RPG smješten na divlji zapad sa elementima steampunka i horrora. Godina je 1879. ali povijest se nije odvila poput naše – magična rudača zvana ghost rock omogućila je razvoj napredne steampunk tehnologije, a zli manitui i njihovi čudovišni podanici nastoje istrijebiti ljudski rod. Usred svega toga, američki građanski rat je u stanju primirja a umjesto samo Unije i Konfederacje kao u našem svijetu, na političkoj sceni su i Sioux Nation, mormonska država Deseret te Independent Commonwealth of California.

Player’s Guide sadrži sve informacije potrebne za kreaciju likova te sva pravila koja se ne nalaze u Savage Worlds core rulebooku a bitna su za Deadlands, poput raznih pravila za strijelce i magiju specifičnu settingu. Osim Player’s Guidea i Savage Worlds booka, GM-ovima je za vođenje igre potreban i Marshal’s Handbook koji je najavljen za listopad.

Podajna cijena tiskanog izdanja je oko 25 američkih dolara, a PDF verzije deset dolara manje.