corebook_cover_150U suradnji s Zeitgeist Games, Code Monkey Publishing izdali su Blackmoor campaign setting za 4. ediciju Dungeons and Dragonsa. Blackmoor se smatra najstarijim D&D settingom s obzirom na to da ga je razvio Dave Arneson za vlastitu upotrebu u igrama minijaturama, te ga koristio za testiranje igre koja se u suradnji s Garyjem Gygaxom razvila u D&D.

blackmoor.jpgU suradnji s Zeitgeist Games, Code Monkey Publishing izdali su Blackmoor campaign setting za 4. ediciju Dungeons and Dragonsa. Blackmoor se smatra najstarijim D&D settingom s obzirom na to da ga je razvio Dave Arneson za vlastitu upotrebu u igrama minijaturama, te ga koristio za testiranje igre koja se u suradnji s Garyjem Gygaxom razvila u D&D.

Blackmoor je ostao zapamćen kao period iz davne prošlosti Mystare, službenog settinga Basic Dungeons and Dragonsa kao što je to prezentirano u nekolicini modula. Izlaskom 3. edicije D&D-a Arneson ga je konačno izdao kao punokrvni campaign setting u okrilju Zeitgeista i Goodmana. Nova verzija settinga za 4. ediciju temeljena je na prošloj verziji, a sadrži obilje informacija i opcija za igranje u ovom pomalo mračnom settingu.

Dave Arneson’s Blackmoor: The First Campaign trenutno je dostupan jedino u PDF formatu po cijeni od oko 30 američkih dolara.