art_beornining_camp_attackCubicle 7 su najavili svoj raspored izdavanja novih RPG-ova za 2011. Najvažniji naslov svakako je prvi u njihovoj nadolazećoj Lord of The Rings RPG trilogiji, The One Ring, a također su spomenuti i Airship Pirates te Primeval RPG-ovi, kao i nova edicija Doctor Who RPG-a.

art_beornining_camp_attack

Cubicle 7 najavili su svoj raspored izdavanja novih RPG-ova za 2011. Najvažniji naslov svakako je prvi u njihovoj nadolazećoj Lord of The Rings RPG trilogiji, The One Ring, a također su spomenuti i Airship Pirates te Primeval RPG-ovi, kao i nova edicija Doctor Who RPG-a.

The One Ring: Adventures Over The Edge of The Wild smješten je u periodu nakon Bitke pet vojski a prije događaja iz trilogije Gospodara prstenova, i to u područje istočno od Misty Mountainsa. Igrači će poprimati uloge likova iz naroda tog prostora kao što su patuljci Lonely Mountaina, vilenjaci Mirkwooda ali i shapeshifting narod Beorna. Kampanje su koncipirane tako da se prostiru kroz više generacija, pa će tako igrači moći provesti svoje likove dugovječnih rasa kroz nekoliko vremenskih perioda, dok će oni kratkovječniji svoje avanture prepustiti nasljednicima.

Igra će u prodaju biti puštena tijekom kolovoza kada će biti izdani Adventurer’s Book za igrače i Loremaster’s Guide za GM-ove, a najavljeno je mnoštvo dodataka koji će slijediti nakon njih. Među prvima će npr. biti sourcebook za kapmanje smještene oko Rivendella. No kao što je najavljeno, Lord of The Rings linija je zamišljena kao trilogija, pa će tako kroz narednih nekoliko godina biti izdane i igre drugih tematika, trenutnih naziva Errantries of The King i War of The Ring.

art_dol_guldur_crop

Airship Pirates je steampunk RPG koji se također očekuje ljetos. Za razliku od većine igara koje su temeljene na prije postojećim univerzumima, Airship Pirates nisu temeljeni na literarnim ili filmskim radovima, već na muzici benda Abney Park. “Ova igra ima potencijala da privuče fanove steampunka onako kako je Vampire iskoristio gotičarsku subkulturu prije dvadeset godina,” tvrde iz Cublicle 7.

Primeval je temeljen na istoimenoj TV seriji u kojoj se tim znanstvenika bori protiv stvorenja iz prehistorije (dinosauri!) i budućnosti koja se u našem svijetu pojavljuju zbog temporalnih anomalija. Serija ulazi u petu sezonu a u Cubicleu 7 namjeravaju u potpunosti iskoristiti njenu popularnost. Igra bi trebala izaći najkasnije do ljeta.

Kao što je bilo za očekivati, promjenom Doktora dolazi i nova edicija Doctor Who: Adventures in Time and Space RPG-a. Koliko će se od prve edicije razlikovati u pravilima nije rečeno, no najavljeno je kako će imati novi artwork i biti izložena na drukčiji način. Također je najavljen i novi adventure book, a poput Primevala igra bi trebala izaći najkasnije ljetos.

I na kraju, osim novih igara za koje su u planu brojni dodaci, iz Cubicle 7 najavljuju kako će novim dodacima nastaviti podržavati i svoje već izdane igre – The Laundry, Victorianu, Starblazer Adventures, Legends of Anglerre, Qin i Cthulhu Britannicu.