cthulhutech.jpgNakon dugih godina najava i problema sa izdavačima tijekom kojih je nekoliko puta bio proglašavan vaporwareom, konačno je pod okriljem Mongoose Publishinga izašao rpg Cthulhutech.

Radi se o igri smještenoj manje od stotinu godina u budućnost, kada su se bizarna čudovišta i njihovi nepojmljivi bogovi inspirirani H.P. Lovecraftovim mythosom konačno probudili iz svog sna, te s ruba Sunčeva sustava i iz dubina Zemlje krenuli pokoravati čovječanstvo. Igračima se pruža prilika da se na prvim linijama u moćnim mechovima suprostave čudovišnoj najezdi, da istražuju mračne poslove nemoralnih korporacija i njihovih neljudskih agenata, da se suprostave korupcijskom utjecaju mističnih redova koji su jedva dočekali da se njihovi gospodari probude, ili naravno da se i sami udruže sa stvarima koje dolaze izvan vremena i prostora te donesu kraj svijeta.

 

Ukratko, radi se o kombinaciji SFa i Cthulhu mythosa koja omogućava razne stilove igre, od napucavanje mechovima do špijunskih trilera. Za mehaniku koristi svoj vlastiti Framewerk sistem za kojega se govori kako je prilično jednostavan i dobro prilagođen žanru. Hoće li ova igra zaista opravdati hype koji je oko nje nastao, ili će ostati zapamćena kao "onaj rpg kojemu je bilo bolje da je ostao vaporware", ostaje nam za vidjeti…