colonial_gothic.pngU prodaji će se uskoro naći revidirana edicija Colonial Gothic roleplaying igre iz Rogue Games. Igra je smještena uvrijeme Američkog rata za nezavisnost krajem 18. stoljeća, no jesu li stvari tada bile zaista onakvima kako se danas prikazuju? Colonial Gothic vješto kombinira povijesni žanr s nadnaravnim hororom i zavjerama, a igrači poprimaju uloge onih ljudi koji su među rijetkima upoznatima sa stvarnom situacijom.

Igra koristi vlastiti sustav, a core rulebook sadrži detaljan opis Amerike za vrijeme Rata za nezavisnost. To uključuje i razne političke i religijske frakcije, te tajne koje iste kriju. Naravno, igra ne bila iz žanra nadnaravnog horora da ne sadrži informacije o nadnaravnim moćima, ritualima, alkemiji ili raznim čudovištima. Revidirana edicija uključuje mnoge stavke koje su nedostajale u originalnoj verziji igre te donosi mnoge nove opcije i savjete, a u rulebooku se nalaze i tri kratke priče koje dočaravaju atmosferu settinga.

Colonial Gothic Revised Edition već se nalazi u prodaji u PDF obliku po cijeni od oko 10 američkih dolara, a papirnata verzija će biti gotova kroz mjesec-dva i prodavati se po cijeni od oko 25 dolara.