suluProtekli mjesec donio nam je nekoliko novosti vezanih uz Clix porodicu igara minijaturama iz WizKidsa. Tako su najavljeni HeroClix Online i prva ekspanzija za Star Trek Expeditions.

wizkids_logo

Protekli mjesec donio nam je nekoliko novosti vezanih uz Clix porodicu igara minijaturama iz WizKidsa. Tako su najavljeni HeroClix Online i prva ekspanzija za Star Trek Expeditions.

HeroClix već skoro deset godina mnogim igračima daje sate i sate zabave uz tabletop borbe minijaturama, a WizKidsi su u suradnji sa Icarus Studios ovu igru odlučili prenijeti i na virtualne stolove. Tako će u digitalnoj verziji igre (zasad planirane samo za PC) biti prisutne mnoge minijature iz tabletop verzije, a igrači će među ostalim moći sudjelovati i u turnirima za koje se najavljuju vrijedne nagrade. HeroClix Online trenutno se nalazi u beti za koju je doduše potrebno platiti, no iz Icarus Studiosa govore kako će se korisnički računi sa svim dotad osvojenim nagradama prenijeti u punu verziju igre, čiji datum puštanja u optjecaj još nije poznat. Trenutno se od dostupnih minijatura spominju one iz Hammer of Thor seta i Fantastic Four starter seta, a igra će redovito biti proširivana novim figurama i bojnim poljima.

suluZa Clix igru na ploči Star Trek Expeditions baziranu na J.J. Abramsovom filmu je pak najavljena prva ekspanzija, trenutno nemaštovitog imena Star Trek Expeditions Expansion Set. U prodaji će se naći tijekom listopada po cijeni od oko 15 američkih dolara, a u igru će dodati tri nova lika –  Mongomery Scotta, Hikaru Sulua i Pavel Chekova. Osim toga, ekspanzija podržava igru za jednog igrača više, te će tako Star Trek Expeditions sa ovom ekspanzijom moći igrati pet igrača.