coh_architect_logo.jpgNajavljena je 13. po redu besplatna ekspanzija za popularni MMORPG City of Heroes odnosno City of Villains. Ukoliko niste upoznati s ovom igrom, dovoljno je reći kako je to jedini MMO na tržištu koji igrača stavlja u ulogu superheroja ili zlikovca poput Supermana ili Dr. Dooma. Ukoliko vas zanima više (ili već jeste fan ove igre) pridružite nam se u diskusiji na Eydisu.

Najzanimljivija novost koju donosi Issue 13 je svakako Mission Architect, sučelje koje igračima omogućuje kreaciju vlastitih misija na način sličan onome kako to radi i razvojni tim. Moći će se podešavati sve – od kreacije mape i postavljanja protivnika do pisanja dijaloga. Drugi igrači moći će ocjenjivati i komentirati ovako kreirane misije, a njihovi najcjenjeniji kreatori bit će nagrađivani.

Osim Mission Architecta, značajna novost su i tzv. Day Jobs, odnosno poslovi koje likovi obavljaju dok nisu ulogirani. Posao koji pojedini lik obavlja ovisit će o mjestu na kojemu se odlogirao, a svaki posao donositi će određene prednosti. Npr. naučnici (oni koji se odlogiraju u sveučilištu) će dobivati salvage, a liječnici (oni koji se odlogiraju u bolnici) će dobivati temporary powere koji povećavaju regeneraciju.

Naravno, tu su i dva nova powerseta (Shield za scrappere, tankere i bruteove te Pain Domination za corruptore i mastermindove), novi kostimi, nove misije, i sve ostalo što obično dolazi u ovakvim ekspanzijama.