bi-logo.gifBL Publishing, izdavačka grana Games Workshopa, objavili su zatvaranje svoga ogranka Black Industries, zaduženog za izdavanje Wahrammer roleplaying igara.

bi-logo.gifBL Publishing, izdavačka grana Games Workshopa, objavili su zatvaranje svoga ogranka Black Industries, zaduženog za izdavanje Wahrammer roleplaying igara. To je “komercijalna odluka” kojoj je cilj fokusirati cjelokupnu snagu BL Publishinga na njihovu iznimno uspješnu liniju Warhammer novela, stoji u službenom priopćenju.

Iako je poznato da Games Workshopu financijski ruže baš i ne cvjetaju u zadnje vrijeme ovaj, u najmanju ruku bizaran, potez zaprepastio je sve koji su upoznati s Warhammer roleplayingom. Uspješnost šund novela na stranu, Warhammer Fantasy Roleplay (WFRP) poprilično je uspješna linija proizvoda, a nedavno objavljeni Warhammer 40k Roleplay: Dark Heresy rasprodan je u manje od mjesec dana od izdavanja. Posljednja knjiga u produkciji Black Industriesa bit će Disciples of the Dark Gods za Dark Heresy, planirana za deveti mjesec ove godine, a prije nje još će izaći Purge the Unclean i Inquisitor’s Handbook također za Dark Heresy, te campaign book The Thousand Thrones za WFRP.

Sudbina WFRP-a i Dark Heresyja nakon ovog neslavnog poteza mračnija je od samog Warhammer univerzuma, no ostaje nam nada kako će licence za WFRP i Dark Heresy moći otkupiti neka druga izdavačka kuća, jer bi bilo naprosto glupo od BL Publishinga da to ne omoguće.