battletech_strategicoperations.jpgPovodom nedavne 25. obljetnice franšize BattleTech (poznate ljubiteljima računalnih igara po serijalu MechWarrior), izdavač Catalyst Game Labs vratili su originalni naziv trenutno aktualnoj verziji igre. Ona sada ponovno nosi naziv BattleTech, po prvi put od prelaska u okrilje WizKidsa. Osim toga, najavljena su pojačanja za ovu kultnu igru minijaturama.

Na nedavno održanom Origins Game Fairu prezentiran je sourcebook Strategic Operations. U njemu se nalaze revidirana aerospace pravila koja omogućuju elevaciju sukoba na razinu čitavog zvjezdanog sustava, od borbe svemirskih brodova do pravila za njihovu kreaciju i održavanje. Osim toga, sourcebook sadrži i novu ediciju BattleForce pravila za mass combat, koja igrače stavljaju u kontrolu čitavih jedinica mechova i ostalih vozila. Papirnata verzija Strategic Operationsa rasprodana je na Originsu, no još uvijek je dostupna PDF verzija.

U PDF obliku u prodaju je upravo pušten handbook Major Periphery States. Sadrži opise zvjezdanih carstava izvan Inner Spherea, od njihove povijesti i kulture do trenutnog političkog stanja. Handbook također sadrži i nove materijale za BattleTech i A Time of War: The BattleTech RPG igre.

I na kraju, najavljen je Masters and Minions: The StarCorps Dossiers sourcebook. Pisan iz perspektive jedne od najmoćnijih megakorporacija iz Inner Spherea, ovaj sourcebook sadrži informacije o preko stotinu najvažnijih ličnosti BattleTech univerzuma. Osim toga, tu su i kratki opisi svih većih i većine manjih organizacija Inner Spherea.