greenronin_new.jpgIz Green Ronina dolazi najava kako će sve svoje d20 proizvode nanovo izdati pod vlastitim brandom, nazvanim 3rd Era. Njihova želja je zadržati svoje stare naslove u prodaji, a na ovakav potez odlučili su se zbog nejasnog statusa d20 branda nakon uspostave GSL licence.

3rd Era naslovi zadržavaju svoju kompatibilnost s trećom edicijom D&D-a i njenim brojnim varijantama, a bit će dostupni u pdf formatu te kao print-on-demand knjige iz Lulu-a. Prvi 3rd Era naslovi koji su već u prodaji u elektronskom obliku su Aasimar & Tiefling, Advanced Bestiary, Book of Fiends, Creatures of Freeport, Eternal Rome, i Freeport Trilogy: 5-Year Anniversary Edition.

Izdavača kuća Green Ronin jedna je od mnogih nastalih tijekom d20 booma, ali među rijetkima koje su preživjele njegovo urušavanje izdavanjem prepoznatljivih naslova odmaknutih od tipičnih d20 proizvoda. Najpoznatiji su po vlastitom rpg-u Mutants and Masterminds, a nagrađeni su brojnim priznanjima i nagradama u igraćoj industriji. Njihov trenutno najiščekivaniji naslov je A Song of Ice and Fire Roleplaying, koji bi trebao izaći početkom 2009.