scotlanduvodSve što ste ikad htjeli znati o Škotskoj u srednjem vijeku, sada možete potražiti na internetu. Arts and Humanities Research Council (AHRC) su dali dopuštenje da na netu osvane stranica sa svim poznatim dokumentima o ljudima i životu u Škotskoj u 12. i 13. stoljeću, periodu kad je Škotska počela postajati ono što danas jest.

scotland1

Sve što ste ikad htjeli znati o Škotskoj u srednjem vijeku, sada možete potražiti na internetu. Arts and Humanities Research Council (AHRC) su dali dopuštenje da na netu osvane stranica sa svim poznatim dokumentima o ljudima i životu u Škotskoj u 12. i 13. stoljeću, periodu kad je Škotska počela postajati ono što danas jest.

Znanstvenici iz Edinburgha i Londona su uz dopuštenje i financiranje AHRC-a pokrenuli projekt koji će trajati tri godine. U tom periodu će na internet stavljati sve dokumente koji datiraju od 1093. pa do 1286. godine, a koji govore o životu u Škotskoj tog doba. Fokusirat će se na razdoblje od propalog oživljavanja Škotsko-Northumbrijskog kraljevstva, pa sve do bitke na Bannockburnu, u kojoj je pobjedu izvojevao Robert I.

Stoga, ako vas zanima kako se živjelo u srednjovjekovnoj Škotskoj, od odgovora na to pitanje dijeli vas samo jedan klik miša na stranicu „The Paradox of Medieval Scotland, 1093-1286“ .

scot