nepoznate_plime150

Zagrebačka naklada objavit će do kraja travnja dva nova naslova – Zombiji Portie Caliste Morgan i još jedan roman Tima Powersa Na Čudnijim plimama.

 

zombiji250Zagrebačka naklada objavit će do kraja travnja dva nova naslova – Zombiji Portie Caliste Morgan i još jedan roman Tima Powersa Na Čudnijim plimama.


Zombiji
su izdani u biblioteci Tajna u džepu kao kratki uvod u postojeće legende o zombijima i moderne verzije tog mita. Uz tovam nudi i savjete za obranu od zombija ili, kako kaže sam nakladnik, objašnjava društveno prihvaćene metode ponašanja za one koji su imali nesreću i sami postati zombiji.

 

 

 

nepoznate_plime250Nepoznate plime (u originalu se zvao Na Čudnijim plimama) je drugi roman Tima Powersa izdan u Zagrebačkoj nakladi. Nepoznate plime su Powersovo najpoznatije djelo, proslavljeno možda ponajviše kao predložak za film Pirati s Kariba. Priča je to o Jacku Chandagnacu, koji nakon smrti oca lutkara mora razriješiti pitanje nasljedstva s ujakom, no prije samog cilja biva prisiljen pridružiti se piratima, oduprijeti mračnim silama, razmrsiti par spletki i, naravno, spasiti djevu u nevolji. Pročitatjte više o Tim Powersu na stranicama samog autora, kao i recenziju prijevoda njegovog romana Kad tamno istekne, također u izdanju Zagrebačke naklade.