tajna_stone150Ovaj mjesec tri nova naslova iz Znanja mogu zadovoljiti različite ukuse: fantasy teen roman Šapat Maggie Stiefvater, triler s elementima misterije Tajna Stonehengea autora Sama Christera te povijesni roman Nasljeđe Boleynovih spisateljice Phillipe Gregory.

sapat250Ovaj mjesec tri nova naslova iz Znanja mogu zadovoljiti različite ukuse: fantasy teen roman Šapat Maggie Stiefvater, triler s elementima misterije Tajna Stonehengea autora Sama Christera te povijesni roman Nasljeđe Boleynovih spisateljice Phillipe Gregory.

 

 

Roman Šapat nastavak je prvog dijela serijala “Vukovi iz Mercy Fallsa” Drhtaj, američke slikarice Stiefvater koja se ostavila kista i pronašla sreću u peru. Njen serijal, kao i druge njene knjige, postao je izuzetno popularan zbog elemetata fantastike i velike romanse dvoje tinejdžera – vukodlaka sklonom poeziji i odgovorne odlikašice. U Šaptu će će u Mercy Falls doseliti novi čopor vukodlaka, koji će ugroziti sigurnost domicilnog čopora, ali i veze između Sama i Grace.

 


tajna_stone250

 

Tajna Stonehengea donosi sve što treba za interes čitatelja: tajno društvo koje štuje Stonehenge, mladi arheolog kojem otac ostavlja oproštajno pismo i nerazrješen misterij, kult ritualnog žrtvovanja i ostalu pogansku simboliku. Ovo je prvi roman Sama Christera i već se nalazi na vrhovima vodećih bestseller listi. Sam autor je poprilično samozatajan i na Internetu se ne može naći puno podataka, no u ovom intervjuu možete saznati više o knjizi i piscu. 

 

 

 

 

 

naslijede_boleyn250

 

 

Nasljeđe Boleynovih još je jedan od povijesnih romana u kojima autorica Gregory prati interesentanu povijest srednjovijekovnih kraljevskih obitelji. U ovom romanu isprepiliću se tri života mladih žena – Anne od Clevesa, Katherine Howard i Jane Boleyn –  na putu prema kraljevskoj kruni. Pri tom putu ne nedostaje intrigi, napetosti i krvi. Od iste autorice Znanje je objavilo vezane romane: Bijela kraljica, Druga sestra Boleyn i Kraljičina luda.