vjencanjsvjetrom1jpg.jpg Prema najavama iz kolovoza, iz tiska je izašao fantasy roman prvijenac Vjenčanje s vjetrom hrvatskog autora Tomislava Košte, u nakladi Škorpion, i može se nabaviti u svim boljim knjižarama diljem Hrvatske. vjencanjsvjetrom1jpg.jpgPrema najavama iz kolovoza, iz tiska je izašao fantasy roman prvjenac Vjenčanje s vjetrom hrvatskog autora Tomislava Košte, u nakladi Škorpion, i može se nabaviti u svim boljim knjižarama diljem Hrvatske.


Za one koji još ne znaju o čemu se u romanu radi, evo kratkog sadržaja: radnja romana Vjenčanje s vjetrom odvija se u budućnosti koja nakon Potopa izgleda kao srednji vijek. Mjesto radnje su hrvatski predjeli, točnije predjeli srednje Dalmacije, stoga je roman pisan mješavinom književnog jezika i čakavice. Glavni junaci priče su kamenoklesar i mornar Luka i plemkinja Jelena čija je ljubavna priča ukomponirana u onu o pomorskim sukobima carstva Dva grada i barbarskih plemena Celesona.

Također najavljujemo skora predstavljanja romana u mjestu Preko i gradu Zadru te Zagrebu o kojima će još biti riječi, te skoru recenziju romana i nagradnu igru u kojoj će dva sretna dobitnika osvojiti po jedan primjerak Vjenčanja s vjetrom.

Za to vrijeme, o romanu više možete saznati na Eydis forumu.