marked.jpgU jeku "vampirske" literature, Algoritam donosi nešto drugačije – vampyre u serijalu knjiga "Kuća noći" američke autorice P.C. Cast i njene kćeri Kristin. Nova tinejdžerska fantasy-romantična poslastica i prvi dio serijala je Obilježena, a u prodaji će biti od 1. kolovoza. Također, svakog prvog u mjesecu planira se izlaženje novog nastavka, tako da 2. dio "Kuće Noći"  Izdana u knjižare dolazi 1. rujna, treći Izabrana 1. listopada, Neukroćena 1. studenog, a zadnjeg mjeseca u ovoj godini Lovljena.

Glavni lik serijala je 16-godišnja Zoey Redbird, koja u Oklahomi živi s majkom i očuhom s kojim nije previše zadovoljna. Zoey je posebna zato što ju je obilježila polumjesecom safirne boje vampyrska božica noći Nyx, i time je izdvojena i od običnih ljudi i od vampyra posebnim moćima ujedinjenja 4 prirodna elementa. Glavnina radnje se dodađa u školi za vampyre, koja je postoji da bi se vampyir uspješno preobrazio. Romani ujedinjuju romansu, srednjoškolske intrige te horor, a odišu alternativnoću i  elementima matrijarhata. Važno je istaknuti da riječ vampyri nije tipfeler, već da je to posebna vrsta, koja nekim karakteristikama sliči "tradicionalnim" vampirima.

P.C. Cast je srednjoškolska profesorica, a inspiraciju za roman je pronašla u svojem radu s učenicima.  U autentičnom prikazu srednjoškolskog života i jezika joj je pomogla kći Kristin, sada studentica komunikacije. Prvi dio serijala "Kuća Noći" je prvi puta izašao 2007. godine, dosada su njeni romani brojnim nagradama, a prema New York Timesu je proglašena najprodavanijim autorom.  

 

Više o serijalu možete pronaći na službenim stranicama na ovom linku .