strasan_grad150Iz Mozaik knjige dolazi novi roman za mlade Strašan grad Michaela Bornika, a deveti nastavak serijala Kuća Noći – Predodređena autorica P.C. i Kristin Cast objavljen je u Algoritmu.

 

strasan_gradIz Mozaik knjige dolazi novi roman za mlade Strašan grad Michaela Bornika, a deveti nastavak serijala Kuća Noći – Predodređena autorica P.C. i Kristin Cast objavljen je u Algoritmu.

 

Radnja Strašnog grada odvija se u Berlinu gdje upoznajemo glavne likove tinejdžere Matsa i Lucy koji preko praznika zarađuju džeparac radeći kao šetači pasa u hotelu Matsovih roditelja. No neke čudne spodobe se počinju okupljati u sobi broj 13 hotela, a uskoro će upoznati i vilenjaka koji će im pokazati koliko je Berlin zapravo opasan grad.

Ovo je tek prvi roman trilogije u kojem će njemački autor Bornik predstaviti nadnaravna bića: vampire, demone, vukodlake…

predodredena

 

 

Pred nama je i deveti nastavak teen fantasy serijala Kuća noći – Predodređena  u kojem će se glavna junakinja, vampirica Zoey Redbird i njezina skupina bliskih prijatelja suočiti s novim opasnostima. Zoey se vraća u Kuću noći u Tulsi, ali Nadsvećenica Neferet opasnija je nego ikad, a pred njima je misterij jedne smrti za koju vlasti okrivljuju narkomane.

Zoeyina najbolja prijateljica Stevie Rae uspijeva ostvariti vezu s Rephaimom kojem je božica vampira Nyx dala ljudsko obličje preko dana. No crveni vampir Dallas postaje prijetnja jer prelazi na “tamnu stranu”…