kceri_rima150Ovaj mjesec je naklada Znanje u biblioteci Knjiga dostupna svima preipremila 3 romana koja bi vas mogla zanimati: Krv i čokolada Anette Curtis Klause, Kćeri Rima Kate Quinn i Kraljevstvo na kraju puta Jana Guilloua.

krvicokolada250Ovaj mjesec je naklada Znanje u biblioteci Knjiga dostupna svima preipremila 3 romana koja bi vas mogla zanimati: Krv i čokolada Anette Curtis KlauseKćeri Rima Kate Quinn i Kraljevstvo na kraju puta Jana Guilloua.

Kako jedna recenzija romana kaže, kao da srednja škola nije dovoljno teška, pokušajte još uz to biti i vukodlak! Krv i čokolada je još jedan roman u nizu njih s glavnim protagonistom kao stvorenjem noći. Glavni lik je, naime, Vivian Gandillon, pripadnica čopora vukodlaka, kojoj vlastita tajna dodatno komplicira dovoljno složene ljudske probleme, poput zaljubljenosti i odrastanja. Godine 2007. smo mogli gledati i ekranizaciju romana, a sad je dostupan  hrvatski prijevod čije prvo poglavlje možete pročitati ovdje. 

kceri_rima250

 

 

 

Nakon romana Ljubavnica Rima, Kate Qinn se vraća s novim naslovom Kćeri Rima, također povijesnim romanom o dvije sestre Korneliji i Marceli, obje kao moguće nasljednice rimskog carstva. Zakulisna borba za prijestolje otkriva kako žene nisu ni u kojem pogledu imale malu ulogu u stvaranju povijesti. Kate Qinn je najavila i treći roman slične tematike, a više možete pročitati na njezinim službenim stranicama, a prvo poglavlje pročitajte ovdje

 

 

kraljevstvo_nkp250

 

U trećem dijelu Križarske triologije pod nazivom Kraljevstvo na kraju puta, glavni lik Arn Magnusson se vraća kući nakon 20 godina ratovanja. U Švedsku dovodi niz bistrih ljudi s kojima planira izgraditi i unaprijediti rodnu grudu, no predstoji mu još mnogo borbi kako bi očuvao postojeće stanje. Treći dio obuhvaća posljednji dio Magnussonova života, čime se triologija i završava, no Guillou je 2001. izdao još jedan roman The Heritage of Arn, u kojem je glavni lik Birger Jarl, osnivač Stockholma, unuk Arna Magnussona. Za sve fanove, tu je i besplatno prvo poglavlje