ruze150U rujanskom kolu, nakladnička kuća Znanje u biblioteci Knjiga dostupna svima, pripremila je nove romane: Ruže Leile Meacham, Delirij Lauren Oliver i reizdanje romana  Anite Diamant Crveni šator.

 

ruze250U rujanskom kolu, nakladnička kuća Znanje u biblioteci Knjiga dostupna svima, pripremila je nove romane: Ruže Leile Meacham, Delirij Lauren Oliver i reizdanje romana  Anite Diamant Crveni šator.

 

Ruže („Roses“) roman je teksaške spisateljice o tri obitelji koje su osnovale grad Howbutker i koje godinama njeguju običaj razmijenjivanja ruža u sukobima, crvenom traže oprost, bijelom ga daju.

Raskol se dogodi kada iz tvrdoglavosti mlada Mary Tolive odbije bračnu ponudu Percyja Warwicka, a pogubnost te odluke osjećat će slijedeće tri generacije. 

 

 

delirij250

 

 

Drugi roman Lauren Oliver Delirijum („Delirium“) je početak njezine distopijske triologije o svijetu u kojem je pronađen lijek protiv ljubavi, najgore bolesti koja čovjeka može pogoditi. Kao i svi punoljetni, Lena Haloway ćeuskoro morati primiti svoju dozu lijeka, što ona ne može dočekati jer je život bez ljubavi bezbolan, i ne sluteći da će je 95 dana prije primanja doze jedan mladić natjerati da ponovno promisli o svemu.

 

 

 

 

 

crveni-sator250

 

Možda će neke čitateljice reći da nije pošteno što svijet iz Starog zavjeta možemo doživjeti samo iz muške perspektive,s obzirom da je i pisan samo za muškog čitatelja, no možda će one zato pronaći odušak u romanu Crveni šator („The Red Tent“) u kojem je Anita Diamant odlučila prikazati starozavjetni svijet u koji muškarac nije imao pristup; crveni šator u kojem su žene učile o tajnama spolnosti, rađanju i umiranju, sve kroz prespektivu Dine koju je zapala dužnost da izuči zanat primalje.