dead-until-dark1.jpgObožavatelje serije "True blood" vjerojatno će razveseliti sljedeća Algoritmova objava: romane po kojima je snimana serija uskoro ćemo čitati na materinjem jeziku.

Tzv. urbani fantasy romani, za sada 9 objavljenih u serijalu "Southern Vampire Mystreies" autorice Christine Harris, govore o Sookie Stackhouse, južnjačkoj konobarici sa sposobnošću čitanja misli. Ona živi u našem dobu, ali s malom iznimkom – u pitanju je koegzistencija s vampirima koji piju sintetičku krv. Zaplet kreće kad u njen gradić Bon Temps na jugu SAD-a dođe vampir Bill Compton, a s njim i problemi…

Prva sezona serije "True Blood" snimljena je po prvom romanu "Dead until Dark" koji je mjesecima boravio na vrhovima liste najprodavanijih knjiga New York Timesa. Autorica je prvijencem u serijalu osvojila i nagradu Anthony koja se u nekoliko kategorija dodjeljuje piscima za "roman misterije".

Dok iščekujete skorašnji prijevod romana "Dead until Dark", njegovu radnju možete bolje upoznati u našoj recenziji serije.