siriusb_1broj_150Prvi broj SF časopisa Sirus B, koji izdaje agencija Hangar 7, a isključivo je dostupan čitateljima preko pretplate, napokon je izašao iz tiska.

siriusb_1brojPrvi broj SF časopisa Sirus B, koji izdaje agencija Hangar 7, a isključivo je dostupan čitateljima preko pretplate, napokon je izašao iz tiska.

Kako su izdavači sami izjavili, Sirius B je “između starijeg brata Siriusa i sestre Future”, te se nadaju da će novi i mali SF časopis (zasad broji 183 pretplatnika), nastaviti tradiciju pozanatog časopisa Siriusa (1976.-1989.) i Future (1992.-). 

U prvom broju, koji do ovog petka izlazi iz tiskare i kreće prema pretplatnicima, najavljene su nagrađivane priče Harlana Ellisona, Eugie Foster, Rachel Swirsky, Tima Pratta, Paola Bacigalupija i Erica Jamesa Stonea.

Časopis će inače objavljivati domaće i strane pripovjetke SF, fantasy i horor žanra, a tu se možete uključiti i kao suradnici.

Zasad su osigurana novčana sredstva za sljedećih 15 brojeva koji trebaju izaći u 2 godine (prvih 6 brojeva kao dvomjesečnik).

Ostaje samo za vidjeti u kojem će se smjeru i količini razvijati Sirius B, a mi se iskreno nadamo da će ostvariti svoje aspiracije.