knjiga_izgubljenih_stvari.jpgProfil je preveo i izdao napet i bajkovit roman irskog pisca Johna Connollyja Knjigu izgubljenih stvari. Knjigu mekog uveza možete kupiti u svim Profilovim trgovinama po cijeni od 129,00 kuna.

Visoko u svojoj sobi u potkrovlju stare kuće dvanaestogodišnji David oplakuje smrt svoje majke. Ljut je i sam, a jedino su mu društvo davno poslagane knjige na prašnjavim policama. S vremenom knjige počinju šaputati u tami i stvarni se svijet polagano miješa sa svijetom mašte.  Granice postaju sve poroznije i gotovo nestaju. Krivi, lik iz carstva priča, pojavio se sa svojim izvrnutim smiješkom i tajnovitim porukama – Dobro došli, Vaše Veličanstvo. Živio novi kralj!
I dok rat hara Europom, David biva sve više i više uvučenim u svijet koji je i tlapnja, ali i bolna stvarnost. Čudan je to odraz onog svijeta koji poznaje i svijeta fantazija i utvara, svijeta priča koji nastanjuju vukovi gori od vukova samih, trolovi i zmajevi, bića neopisiva i nedokučiva. Tim svijetom vlada kralj gotovo bez svojstava, a svoje tajne krije u tajanstvenoj knjizi…